Търсене...

Започнете да пишете търсената от вас информация в търсачката по-долу.

Затвори

За марката

История

Производство

Дистрибуция

Сертификати

Продукти

Печени ядки

Печени семки

Пържени ядки

Снакс ядки

Снаксове

Сурови ядки микс

Сурови ядки и семена

Сушени плодове

Барове от ядки и семена

Пуканки

Оризови ядки

Полезно

Новини

Медиите за нас

ТВ Реклами

Рецепти

Контакти

„Елит-П” ЕООД
гр. Пловдив, ул. “Дилянка”2А

office@elit-p.com

+359 32 966 880; +359 878 997 949
+359 878 991 526

Търсене...

Започнете да пишете търсената от вас информация в търсачката по-долу.

ЗАТВОРИ

за марката

продукти

новини

контакти

Новини

Медиите за нас

ТВ Реклами

Рецепти

Контакти

„Елит-П” ЕООД
гр. Пловдив, ул. “Дилянка”2А

office@elit-p.com

+359 32 966 880
+359 878 997 949
+359 878 991 526

За какво са полезни кайсиевите ядки?
Публикувано: 28 апр., 2022

Открий тайните на „кайсиевите ядки“.

Обичаш ядки? Обичаш и кайсии, които чакаш с нетърпение всяко лято? А защо не пробваш кайсиеви ядки? Ще се учудиш колко са полезни за твоя организъм.

Вкусната кайсия идва още от Древен Китай, като първо е пристигнала в Армения и затова са й дали името арменската ябълка. Да, тя е любима и на малки, и големи, но малко от вас знаят колко е полезна нейната костилка. Тя съдържа витамин B17, който лекува раковите клетки, благодарение на цианидното вещество в него.

За какво са полезни кайсиевите ядки?

Но какво още трябва да знаеш за кайсиевите ядки?

 

  • Те са с високи нива на калоричност, така че не ти препоръчваме да ги хапваш, ако си на диета. В 100 гр. ядки от кайсия им повече от 450 калории. Любими са и на много спортисти, защото ги зарежда с енергия.

 

  • Костилката на плода не само лекува раковите клетки, но и много помага на организма да се бори срещу бронхит и най-различни паразити.

 

  • Семките от кайсия често се консумират от хора със сърдечно-съдови заболявания, като може да се хапват сурови, сушени или печени.

 

  • В Древен Китай са използвали кайсиевите ядки за лечение срещу заболявания на кожата. Маслото на ядката се е считала за много ценна, но и трудна за добив, затова е била достъпна само до императорското семейство. В днешно време използваме маслото за масажи и различна козметика.

 

  • Кайсиевото масло съдържа всички полезни свойства на нормалните ядки и е мощен антиоксидант. Освен това, действа много благоприятно за кожата, помладява и освежава.

За финал може да кажем, че колкото по-голяма е костилката на кайсията, толкова по-качествена е тя. Те са полезни, вкусни и много се използват в кулинарията, и в медицината. Но, разбира се, с нищо не е хубаво да се прекалява, така че избягвай хапването на големи количества, защото може да доведе до гадене и световъртеж.

 

Приятно хрускане!