Търсене...

Започнете да пишете търсената от вас информация в търсачката по-долу.

Затвори

За марката

История

Производство

Дистрибуция

Сертификати

Продукти

Печени ядки

Печени семки

Пържени ядки

Снакс ядки

Снаксове

Сурови ядки микс

Сурови ядки и семена

Сушени плодове

Барове от ядки и семена

Пуканки

Оризови ядки

Полезно

Новини

Медиите за нас

ТВ Реклами

Рецепти

Контакти

„Елит-П” ЕООД
гр. Пловдив, ул. “Дилянка”2А

office@elit-p.com

+359 32 966 880; +359 878 997 949
+359 878 991 526

Търсене...

Започнете да пишете търсената от вас информация в търсачката по-долу.

ЗАТВОРИ

за марката

продукти

новини

контакти

Новини

Медиите за нас

ТВ Реклами

Рецепти

Контакти

„Елит-П” ЕООД
гр. Пловдив, ул. “Дилянка”2А

office@elit-p.com

+359 32 966 880
+359 878 997 949
+359 878 991 526

Eдно кашу – много здравословни ползи

Публикувано: 22 ное., 2022

Какви ползи за здравето ти носи редовното похапване на кашу?

Ако тепърва трябва да си говорим какъв е вкусът на кашуто и колко е полезно за теб, значи имаш сериозен пропуск. И горещо те съветваме да наваксаш. Затова правим бърз „преглед на печата“. Родена в Бразилия, минала през Африка и Азия, докато стигне до теб, тази пътешестваща ядка сякаш е събрала целия благодат на слънцето и почвата.

Диета с ядки и кисело мляко

Да видим какво прави точно за нас?

  1. На първо място, загрижените за диетата и килограмите си могат да са спокойни. Кашуто има нисък гликемичен индекс и ни снабдява с така желаните бавни въглехидрати (26,9 g на 100 g).

 

  1. Кашуто, приемано редовно, може да намали риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Освен това влияe благотворно върху състоянието на кръвоносните съдове и спомага за намаляването на т.нар. лош холестерол.

 

  1. Полезно е за костната система. „К“ като кашу, като калций и витамин К. Именно. Наистина тези полезни вещества в него укрепват костите ни и ги предпазват от това да се деминерализират, респективно да се чупят по-лесно.

 

  1. Нека високото съдържание на мазнини не те притеснява. По-голямата част от тях са ненаситени, тоест съдържащи полезни мастни киселини. От друга страна, именно мазнините в кашуто ще те заситят бързо, защото стомахът ти ще изпрати послание до мозъка, че няма нужда от повече калории. И хубавото е, че това ще продължи достатъчно дълго време. Ето ти идея за спасяващо похапване между основните хранения.

 

  1. Като споменахме високото количество полезни мастни киселини, да не забравим ползите за мозъка, които ни носят. Така че консумацията на кашу е супер за паметта и изобщо за когнитивните ни способности. С две думи – умна ядка.

 

  1. Кашуто намалява риска да развием камъни в жлъчката. Това е свързано и със способността му да намалява лошия холестерол и да щади черния дроб.

 

  1. Хапвай кашу и ще си вечно млад. Добре де, едва ли е постижимо. Но е истина, че с негова помощ ще премахнеш свободните радикали, а именно те са неприятели на добрия външен вид. Освен това, кашуто е богато и на селен. Това на практика го прави доста добър антиоксидант.

Надяваме се, за днес сме разтопили всичките ти колебания кои точно ядки на ELiT nuts да похапнеш. Ако вече ни водиш с шепа здравословно кашу, само напомняме, че има и доста ястия, в които да го включиш. Например индийско пиле масала с кашу паста. Да ти е сладко!