Търсене...

Започнете да пишете търсената от вас информация в търсачката по-долу.

Затвори

За марката

История

Производство

Дистрибуция

Сертификати

Продукти

Печени ядки

Печени семки

Пържени ядки

Снакс ядки

Снаксове

Сурови ядки микс

Сурови ядки и семена

Сушени плодове

Барове от ядки и семена

Пуканки

Оризови ядки

Полезно

Новини

Медиите за нас

ТВ Реклами

Рецепти

Контакти

„Елит-П” ЕООД
гр. Пловдив, ул. “Дилянка”2А

office@elit-p.com

+359 32 966 880; +359 878 997 949
+359 878 991 526

Търсене...

Започнете да пишете търсената от вас информация в търсачката по-долу.

ЗАТВОРИ

за марката

продукти

новини

контакти

Новини

Медиите за нас

ТВ Реклами

Рецепти

Контакти

„Елит-П” ЕООД
гр. Пловдив, ул. “Дилянка”2А

office@elit-p.com

+359 32 966 880
+359 878 997 949
+359 878 991 526

С какво са полезни сушените плодове?

Публикувано: 2 авг., 2021

Поддържането на привлекателна форма и цялостно здраве е цел номер едно за някои хора, а плодовете са средствата, осигуряващи необходимите витамини и хранителни вещества за осъществяването на точно това. Но само консумирането на един вид плод не е достатъчно. Според редица проучвания разнообразието е най-добрият подход за добиването на всички ползи.

Въпреки това обаче, яденето на различни плодове редовно е доста трудно. Една от водещите причини за е, че тяхната достъпност не се предлага през цялата година, тъй като всеки сезон си има своите дарове, докато друг не. Също така за повече хора е неудобство да правят редовни посещения до магазина.

Ето защо съществува друга алтернатива, която може обезателно да ви послужи за добро. Избирайки сушените плодове вие ще останете повече от впечатлени и най-вече удовлетворени. Освен практичността им, те са популярни поради множеството преимущества, които предоставят на тялото и именно днес ще ви запознаем с тях.

За какво са полезни ?

Сушените плодове се добавят към хиляди рецепти включително за торти и пайове. Но действително колко са полезни ? Всичко е доста относително и до голяма степен зависи до кого се запитвате. За ниско въглехидратните диети те са захарна бомба, докато диетолозите потвърждават тяхната ключова роля за постигането на диетичен баланс.

Стафидите, сините сливи, сушените смокини и други видове плодове се популяризираха, като една по-приятна алтернатива на сладките лакомства. Изпълнени с витамини и антиоксиданти, тези вкусотийки представляват мощен хранителен удар, който изобщо не е за пренебрегване.

В допълнение към това практичното похапване е в по-малък размер от пресните плодове, така че е лесно да излезете от границата и несъзнателно да приемете повече от необходимото количество на едно заседание. Освен това някои производители умишлено добавят в повечко захар за допълнителен вкус.

Като цяло енергийните храни се отличават с висока стойност, допринасяща за следните предимства :

  • Превенция и поддръжка на диабет.
  • Подобрение на имунната система.
  • Заличава признаците на депресия и притеснение.
  • Облагодетелстване на храносмилането.

Обзалагаме се, че след всичко казано досега вече нямате търпение да си закупите пакетче. В търговските обекти е възможно да се сдобиете с тях по два начинаналивно според грамаж или директно от пакетирана форма. Независимо от вашият избор, преимуществата отново ще бъдат на лице, така че не се тревожете за нищо.

Ако предпочетете пакетирана форма не забравяйте да се доверите на Ядки Елит. Те са най-добрите на пазара и то поради основателни причини. За повече информация относно техните продукти посетете техният онлайн сайт – elit-p.com.

Как се приготвят ?

Процесът е изключително елементарен, но преди да ви го представим нека започнем от самото начало. Този тип храна е наличен от хиляди години насам в Близкият изток и Средиземноморието. Фурмите са един от най-ранните видове, които са били редовно консумирани от тогавашните жители.

Реално изсушеният им вид се приготвя чрез изваждане на водата от плодовете с помощта на древна техника позната, като изсушаване от слънце или използването на специална машина, наречена дехидратор. Тъй като водата се отстранява по време на сушене, това означава също, че естествените захари в тях са концентрирани.

Днес храната се произвежда в повечето региони на света, а консумацията се среща във всички култури и демографски сегменти. При различните страни дневната продукция надхвърля стряскащи стойности, като някои видове достигат до над 1000 тона.

Широкото им разпространение достига с бързи темпове сладкарската промишленост и хлебната. Традиционните хранителни заводи пък ги използват в най-различни сосове, гарнитури и дори храни за кърмачета и деца.

Определено консумирайки ги ще можете да добавите малко сладост към напрегнатият ви ден. Най-популярният избор сред клиентите обикновено са стафидите, смокините, фурмите и прасковите. Не е изключена възможността да откриете и сушено манго, ананас или горски плодове, но към тях обикновено има добавена допълнителна захар.

Съдържание и хранителни стойности на предлаганите сушени плодове от Елит

Както казахме веднъж щом изберете Елит за ваш основен доставчик, притесненията са излишни. Техните продукти са несъмнено едни от най-вкусните и безопасни за здравето на пазара. Посещавайки интерактивният им уебсайт ще разполагате с възможността да разгледате най-различни налични видове.

Всеки един от тях е тестван, за да се докаже неговото качество и най-вече стандарт. Независимо дали е пресен или сушен, плодът е доста хранителен. Впрочем и двата вида са пълни с витамини, фибри и минерали. Изсушаването обаче концентрира хранителните вещества и калориите много повече от обикновено.

За да добиете повече представа например една слива се състои от 30 калории, докато една изсушена синя слива е с 23 калории. По номинална стойност може да изглежда, че първият е правилният и най-добрият избор. Но когато погледнете размерите ще започнете да мислите по различен начин.

Сливите имат по-ниска енергийна плътност от своите себеподобни, но в изсушена форма. Това означава, че са с ниско съдържание на калории в сравнение с техният обем. Другият вид от своя страна разполага с висока плътност и хората, които го консумират са склонни да поддържат здравословно тегло по-лесно.

Реалността от сравнението

Всяко едно нещо от гореспоменатото ще можете да откриете и в пакетираните продукти на Елит. Именно поради това силно ви съветваме да им се доверите още сега, защото в края на краищата няма да съжалявате дори и за момент.

В само 100 грама от тях ще попаднете на следните характеристики :

  • 359 грама калории
  • 7 грама мазнини
  • 1 грам протеин
  • 403 грама натрий
  • 164 грама калий
  • 83 грама въглехидрати

Когато сравняваме една слива с една изсушена такава или един грозд със стафида, съдържанието на полезните съставки, като витамини и минерали не е толкова различно. Но погледнете ли от друг ъгъл на нещата и по скоро по мерки на домакинството, сушените категорично са много по-добър източник.

Въпреки всичко една чаша стафиди е много по-благ източник на полезни вещества, отколкото чаша грозде. Премахването на водата значително завишава калоричният баланс, но това в крайна сметка не трябва да ви тревожи, тъй като всичко е в благоприятни норми.

Как могат търговските обекти да се възползват ?

Когато се употребяват правилно и равномерно, атрактивното ядене е доста ползотворно за конкретният консуматор. То със сигурност ще помогне за подобряването на цялостното здраве, а доста хора не са напълно наясно с това. Съветваме ви да ги приемете, като алтернатива на лекарствените добавки, тъй като по този начин е здравословно и натурално.

Възможно е да се изсушават всякакви видове плодове, което е страхотно, защото така почитателите ще имат  по-голямо разнообразие за избор. Подобно да другите храни е важно да ги ядете в умерено количество и да не прекалявате. Поговорката ‚‘‘ колкото повече, толкова по-добре ‘‘ не е препоръчително да се следва в този случай.

Също така е важно да добавим, винаги да вземате натурални такива, които нямат добавена захар. Ако не знаете от къде да се сдобиете с такива смеем да твърдим, че сте на правилното място.  Ядки елит разполагат с всичко необходимо, за да стимулират вашият бизнес и да държат клиентите ви максимално удовлетворени.

Единственото нещо, което трябва да направите е да пуснете заявка с желаните от вас артикули. Влизайки в категорията на нашите вкусотийките, за които цялостно говорим, ще откриете впечатляваща разнообразна наличност. Един от най-предпочитаните са фурмите с костилка и годжи бери. 

Техният вкус е пленителен, а разфасовката напълно достатъчна за поддържането на отлично здравословно състояние. Насърчете вашите клиенти, че грижата за самите тях е отговорност, която е желателно да се спазва. От друга страна Елит винаги ще ви оказва рамо, доставяйки само и единствено отлична стока.