Търсене...

Започнете да пишете търсената от вас информация в търсачката по-долу.

Затвори

За марката

История

Производство

Дистрибуция

Сертификати

Продукти

Печени ядки

Печени семки

Пържени ядки

Снакс ядки

Снаксове

Сурови ядки микс

Сурови ядки и семена

Сушени плодове

Барове от ядки и семена

Пуканки

Оризови ядки

Полезно

Новини

Медиите за нас

ТВ Реклами

Рецепти

Контакти

„Елит-П” ЕООД
гр. Пловдив, ул. “Дилянка”2А

office@elit-p.com

+359 32 966 880; +359 878 997 949
+359 878 991 526

Търсене...

Започнете да пишете търсената от вас информация в търсачката по-долу.

ЗАТВОРИ

за марката

продукти

новини

контакти

Новини

Медиите за нас

ТВ Реклами

Рецепти

Контакти

„Елит-П” ЕООД
гр. Пловдив, ул. “Дилянка”2А

office@elit-p.com

+359 32 966 880
+359 878 997 949
+359 878 991 526

Ползи от печеното кашу
Публикувано: 2 авг., 2021

Една популярна съставка, намираща се в много индийски рецепти за сос, както и ястия на други култури по света се оказва всъщност популярната сред всеки ядка кашу. Това растение е с автентичен произход от далечна Бразилия и се слави със своето високо съдържание на минерали.

Емигрирало в Индия от търговци, древното дърво кашу обикновено израства до изключителни височини, въпреки своят доста неправилен и странно изглеждат ствол. Висящи от неговите клони се спускат големи сочни ябълки на чиито дъно е прикрепено любимата на всеки атрактивна ядка.

Когато тя се съхранява правилно срокът и на годност е забележително дълъг, а реално погледнато двете части имат изключително много приложения. Независимо, че днес се среща на безумно високи цени по търговските обекти, преди време кашуто се е смятало за плантацията на бедният човек.

По принцип нейната същност се използва за приготвянето на вкусни и богати ястия, както и за консумация в печена или суха форма. Противно на общоприетото схващане за натрупването на мазнини, значителното количество кашу в диетата всъщност може да осигури голям брой здравословни ползи. Ето защо днес ще ви представим някои от тях.

Съдържание и хранителни стойности

Макар че, обичайно се наричат дървесни ядки и по същността си са съпоставими с тях, кашутата са наистина буквално семена. Те са богати на хранителни вещества и полезни растителни съединения, именно поради което са лесно допълнение към всяка порция.

Както повечето ядки и те също могат да допринесат за множество подобрения относно цялостното здраве на човек. Преимуществата са свързани с плюсове, като:

  • загуба на тегло.
  • подобряване на контрола върху кръвната захар.
  • заздравяване на сърцето

При 28 грама непечени и несолени кашута потребителят ще си осигури следните стойности :

  • 157 грама калории
  • 5 грама протеин
  • 122 грама мазнини
  • 9 грама въглехидрати
  • 1 грам фибри и много други

Това са само част от задоволителните стойности, на които ще станете свидетел веднага след първата шепа. За изненада на мнозина ниското количество на захар, както и протеин наподобява еквивалентно на вареното месо.

Освен това в тяхното естество ще откриете значително количество мед и минерали необходими за производството на енергия, здравословното развитие на мозъка и най-вече за придобиването на силни имунна система. Не забравяйте, че и костите печелят от това, така че непременно още днес си закупете и се възнаградете с тези страхотни бонуси.

 

За какво са полезни ?

Диетите, които са изцяло изпълнени с най-различни ядки, постоянно показват, че са полезни за здравето на сърцето. Това важи включително и за кашуто, което предлага доста ползи за понижаването на кръвното налягане и холестеролът. Въпреки това обаче все още са необходими повече проучвания преди да се направят сериозни заключения.

Но едно нещо със сигурност е ясно и то е, че разглежданото от нас лакомство е лесно за добавяне към хранителните режими, тъй като неговото сурово или печено състояние представлява една лесно преносима закуска. То е особено подходящо, когато сте на път или поход.

В допълнение към това редовната му консумация може да помогне за избягването на кръвни заболявания. Това се дължи на богатото му съдържание на мед, който играе важна роля при елиминирането на свободните радикали в тялото.

Как се пече кашуто технология

Храните от този вид най-често се изпичат, за да им се подобри аромата,  хрупкавата текстура и най-вече вкуса. Като цяло печенето представлява готвене посредством така наречената суха топлина, която ги изпича от всички страни равномерно. Повечето от тях се поставят под това състояние без черупката си с изключение на шамфъстъците.

Готварските методи понякога се използват за отделянето на самите черупки. Това е често срещан метод при приготвянето на кашуто и причината, поради която почти никога не се продават сурови.

Реално погледнато печенето е възможно да бъде в две форми, като те са следните :

  • Сухо препичане без наличието на масло във фурна или на тиган.
  • Препичане в масло или олио на тиган или фурна.

Изненадващо за допълнение към тях можем да добавим факта, че процесите могат да се осъществяват напълно успешно и при използването на микровълнова. От друга страна препичането оказва огромно влияние върху тяхната цялост. Ако ги печете сами, дръжте температурата ниско, около 140°С за 15 минути., за да придобият желаният цвят.

Посещавайки търговските магазини ще разполагате с възможността да си закупите вече предварително приготвени. В случай че обичате сами да прилагате своите кулинарни умения ви насърчаваме обезателно да опитате.

Как могат търговските обекти да се възползват ?

В края на краищата стигаме до заключението, че независимо от тяхната форма те ни осигуряват изключително възнаграждаващи предимства от здравна гледна точка. Двата сорта съдържат сходни количества протеини, калории, фибри и въглехидрати.

Ето защо ако евентуално имате търговски обект свързан с хранителните продукти и се чудите какво да вземете, за да увеличите своите продажби, ядките са вашето спасение и то по-точно кашуто. То е универсално хапване, което е любимо, както на децата, така и на възрастните. С него вашите клиенти ще бъдат удовлетворени.

Най-добрата стока пък ще откриете в нашият онлайн сайт – elit-p.com. Тук ще се сблъскате с невероятно разнообразие от ядки, които са силно предпочитани от всеки. За повече информация или детайлни относно потенциално партньорство с нас се обадете на посочените контакти в специалното меню за тази цел.